top of page
Japanskt te

TE 

Teets historia sträcker sig så lång bak som till 300-talet då drycken användes i medicinskt syfte i Kina. I Europa tog det dock ganska många århundraden innan vi fick möjlighet att njuta av denna varma och härliga dryck. Det är först på mitten av 1500-talet som den kom de högre samhällsklasserna. Vanligt folk fick dock vänta till 1700-talet innan de kunde börja avnjuta denna underbara dryck.

Tebusken som egentligen är ett träd har styva, blanka och spetsiga blad och blommorna liknar smörblommor. Tebusken trivs bäst i sura, sandiga och väldränerade jordar. Temperaturen behöver vara varm och fuktig och med en jämnfördelad nederbörd. Tebusken växer på höjder upp till 2 000 meter och kan i gynnsamma förhållanden ge avkastning upp till 100 år. Tebuskarna kan i fritt tillstånd bli upp till 20 meter hög. Tebladen utvecklas snabbt och är färdiga att plockas var sjunde till fjortonde dag.

Lilla Pralinens teer kommer från det världskända tehuset Wollenhaupt i Tyskland med över 140 års erfarenhet av att bereda te från världens alla hörn.

bottom of page